Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 45 g
Karbohydrat: 35 g
Fett: 16 g
Protein: 3,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 47 E%
Fett: 47 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 254 kJ (300 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett106b16 g47%
KarbohydratMI018135 g47%
Kostfiber106b1 g0%
Protein106b3,5 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI014245 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO34,8 g
Sukker, tilsatt33122 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032556 µg-RE7 %
Betakaroten106b37 µg
Retinol106b53 µg
Vitamin D1350 µg0 %
Vitamin E106b0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1350,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)1350,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)106b0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)106b0,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)106b9 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)106b0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)1350 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)106b89 mg7 %
Kalium (K)106b190 mg5 %
Natrium (Na)106b67 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)106b100 mg15 %
Magnesium (Mg)106b19 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1350,4 mg3 %
Kobber (Cu)106b0,09 mg10 %
Sink (Zn)106b0,5 mg3 %
Selen (Se)1351 µg1 %
Jod (I)3258 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0227Ice cream (US CFR)
A0789Frozen dairy dessert (EUROFIR)
B1201Cow
C0195Cream
E0121Liquid, high viscosity, with small particles
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0158Sucrose added
H0178Aerated
H0231Chocolate or cocoa added
H0306Homogenized or emulsified
H0368Stabilizer added
H0555Lecithins added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0347Metalized paper wrapper
N0051Food contact surface from human-made material
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
106b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, analysert verdi.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

Forslag: