Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 47 g
Fett: 28,6 g
Karbohydrat: 20,8 g
Protein: 3,9 g
Energiinnhold
Fett: 72 E%
Karbohydrat: 24 E%
Protein: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 477 kJ (356 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000228,6 g71%
KarbohydratMI018120,8 g23%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI00023,9 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014247 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000220,8 g
Sukker, tilsattMI000218,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325299 µg-RE39 %
BetakarotenMI0002141 µg
RetinolMI0002288 µg
Vitamin DMI00021,3 µg13 %
Vitamin EMI00022,1 mg-ATE17 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000223 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,1 µg27 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000271 mg6 %
Kalium (K)MI000218 mg0 %
Natrium (Na)MI000231 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002142 mg22 %
Magnesium (Mg)MI00022 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00029 µg10 %
Jod (I)MI000217 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0227Ice cream (US CFR)
A0789Frozen dairy dessert (EUROFIR)
B1201Cow
C0195Cream
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0178Aerated
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: