Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Protein: 18 g
Fett: 8,1 g
Energiinnhold
Protein: 51 E%
Fett: 49 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 605 kJ (145 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett224b8,1 g49%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein224b18 g50%
Alkohol500 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032521 µg-RE2 %
Betakaroten224b0 µg
Retinol224b21 µg
Vitamin D224b0 µg0 %
Vitamin E224b1,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)224b0,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)224b0,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)224b5,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)224b0,35 mg19 %
Vitamin B9 (folat)224b12 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)224b0,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)224b2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)224b23 mg2 %
Kalium (K)224b327 mg9 %
Natrium (Na)224b66 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)224b215 mg33 %
Magnesium (Mg)224b26 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)224b0,7 mg6 %
Kobber (Cu)224b0,05 mg5 %
Sink (Zn)224b1,5 mg10 %
Selen (Se)224b13 µg15 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0273Poultry or poultry product (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1457Chicken
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0144Semisolid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
224b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

Forslag: