Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 67 g
Protein: 19,4 g
Fett: 13,2 g
Energiinnhold
Fett: 60 E%
Protein: 40 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 819 kJ (197 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett32313,2 g59%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein32319,4 g40%
Alkohol500 g0%
VannMI014267 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032522 µg-RE2 %
Betakaroten32367 µg
Retinol32317 µg
Vitamin D3230,2 µg2 %
Vitamin E3230,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3230,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)3230,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)3234,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)3230,3 mg16 %
Vitamin B9 (folat)3234 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)3232,9 µg72 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI02320 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)3237 mg0 %
Kalium (K)323287 mg8 %
Natrium (Na)32367 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)323151 mg23 %
Magnesium (Mg)32318 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3232,1 mg19 %
Kobber (Cu)MI02320 mg0 %
Sink (Zn)3234,7 mg33 %
Selen (Se)3238 µg9 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0794Red meat (EUROFIR)
B1161Cattle
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0144Semisolid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
323
Egelandsdal, B. et.al (2017). Identifisering av det sunneste storfekjøttet (2013-2017).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

Forslag: