Kjøttdeig, storfe, 14 % fett, med salt og vann, rå

Energi i 100 g

814 kJ (195 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Protein: 17,9 g
Fett: 13,7 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Protein: 38 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 814 kJ (195 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000213,7 g62%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000217,9 g37%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014268 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032521 µg-RE2 %
BetakarotenMI000262 µg
RetinolMI000216 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,28 mg15 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,7 µg67 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00026 mg0 %
Kalium (K)MI0002267 mg7 %
Natrium (Na)MI0002451 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)MI0002141 mg22 %
Magnesium (Mg)MI000217 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,9 mg17 %
Kobber (Cu)MI00020 mg0 %
Sink (Zn)MI00024,4 mg31 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0794Red meat (EUROFIR)
B1161Cattle
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0144Semisolid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: