Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, Pågen kjernesunt brød

Energi i 100 g

968 kJ (229 kcal)

Mer brød:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 43 g
Karbohydrat: 38,1 g
Protein: 10,3 g
Kostfiber: 6 g
Fett: 2,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 67 E%
Protein: 18 E%
Fett: 10 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 968 kJ (229 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett225a2,7 g10%
KarbohydratMI018138,1 g66%
Kostfiber225a6 g4%
Protein225a10,3 g18%
Alkohol500 g0%
VannMI014243 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33135 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol200 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E225a0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)225a0,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)225a0,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)225a1,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)225a0,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)225a19 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)225a20 mg1 %
Kalium (K)225a230 mg6 %
Natrium (Na)225a460 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)225a170 mg26 %
Magnesium (Mg)225a53 mg17 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)225a1,6 mg14 %
Kobber (Cu)225a0,2 mg22 %
Sink (Zn)225a1,3 mg9 %
Selen (Se)225a3 µg3 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0148Water added
H0152Grain added
H0263Vegetable fat or oil added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
224a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
225a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Publisert rapport (2018): «Næringstoff og tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger». www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: