Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, Speltbrød

Energi i 100 g

1 104 kJ (263 kcal)

Mer brød:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 42 g
Karbohydrat: 33,2 g
Protein: 11,4 g
Fett: 8,1 g
Kostfiber: 6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 51 E%
Fett: 27 E%
Protein: 18 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 104 kJ (263 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1368,1 g27%
KarbohydratMI018133,2 g51%
Kostfiber1366 g4%
Protein13611,4 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014242 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33130,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,1 g
Sukker, tilsatt3311,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten1363 µg
Retinol1360 µg
Vitamin D1360 µg0 %
Vitamin E1364 mg-ATE33 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1360,48 mg36 %
Vitamin B2 (riboflavin)1360,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)1362 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)87b0,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)87b71 µg22 %
Vitamin B12 (kobalamin)1360 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1360 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)13628 mg2 %
Kalium (K)136222 mg6 %
Natrium (Na)136404 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)136218 mg34 %
Magnesium (Mg)13666 mg22 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1362 mg18 %
Kobber (Cu)1360,28 mg31 %
Sink (Zn)1361,5 mg10 %
Selen (Se)1368 µg9 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0148Water added
H0152Grain added
H0263Vegetable fat or oil added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0120Paper bag, sack or pouch
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
87b
Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: