Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 41 g
Karbohydrat: 36 g
Fett: 18 g
Protein: 4,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 49 E%
Karbohydrat: 45 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 362 kJ (326 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett106b18 g48%
KarbohydratMI018136 g44%
Kostfiber106b1 g0%
Protein106b4,5 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI014241 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO35,8 g
Sukker, tilsatt33119 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032571 µg-RE9 %
Betakaroten106b75 µg
Retinol106b65 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E106b0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)106b0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)106b0,6 mg33 %
Vitamin B9 (folat)106b12 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)106b0,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)106b120 mg10 %
Kalium (K)106b240 mg7 %
Natrium (Na)106b75 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)106b130 mg20 %
Magnesium (Mg)106b29 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)300,7 mg6 %
Kobber (Cu)106b0,1 mg11 %
Sink (Zn)106b0,6 mg4 %
Selen (Se)301 µg1 %
Jod (I)3258 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0227Ice cream (US CFR)
A0789Frozen dairy dessert (EUROFIR)
B1201Cow
C0195Cream
E0121Liquid, high viscosity, with small particles
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0158Sucrose added
H0178Aerated
H0231Chocolate or cocoa added
H0306Homogenized or emulsified
H0368Stabilizer added
H0555Lecithins added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0349Metalized paper laminated with plastic
N0051Food contact surface from human-made material
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
106b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, analysert verdi.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

Forslag: