Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 65,5 g
Vann: 15 g
Kostfiber: 7 g
Fett: 6,5 g
Protein: 6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Fett: 16 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 509 kJ (358 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1026,5 g15%
KarbohydratMI018165,5 g73%
Kostfiber1027 g3%
Protein1026 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse10261,6 g
Sukkerarter1023,9 g
Sukker, tilsatt200,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten400e1 µg
Retinol400e1 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400e0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)1020,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)1021,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,41 mg22 %
Vitamin B9 (folat)400e48 µg15 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)102170 mg14 %
Kalium (K)102390 mg11 %
Natrium (Na)102900 mg
Salt (NaCl)MI01202,3 g
Fosfor (P)102180 mg28 %
Magnesium (Mg)10234 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1020,6 mg5 %
Kobber (Cu)200,2 mg22 %
Sink (Zn)1022 mg14 %
Selen (Se)400e2 µg2 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1322Rice
C0134Seed, skin removed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
H0320Corn added
H0351Chemical leavening agent added
H0753Yeast added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0173Paper wrapper
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
P0175Egg free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: