Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 57,6 g
Vann: 14 g
Protein: 13 g
Kostfiber: 10 g
Fett: 5,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 66 E%
Protein: 15 E%
Fett: 13 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 479 kJ (351 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1025,3 g13%
KarbohydratMI018157,6 g66%
Kostfiber10210 g5%
Protein10213 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33155,3 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,3 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten400e0 µg
Retinol400e2 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E1020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1020,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)1020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)1021,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,21 mg11 %
Vitamin B9 (folat)400e55 µg17 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)102105 mg9 %
Kalium (K)102430 mg12 %
Natrium (Na)102600 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)102350 mg54 %
Magnesium (Mg)10292 mg30 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1022,7 mg24 %
Kobber (Cu)1020,3 mg33 %
Sink (Zn)1022,3 mg16 %
Selen (Se)400e2 µg2 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1219Common oat
C0155Seed
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0256Carbohydrate fermented
H0319Wheat added
H0351Chemical leavening agent added
H0581Mono- and diglycerides of fatty acids added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0120Paper bag, sack or pouch
M0197Bag, sack or pouch
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: