Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 28,8 g
Fett: 24,3 g
Protein: 16,5 g
Vann: 16 g
Kostfiber: 14 g
Energiinnhold
Fett: 50 E%
Karbohydrat: 27 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 782 kJ (428 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000224,3 g50%
KarbohydratMI018128,8 g27%
KostfiberMI000214 g6%
ProteinMI000216,5 g15%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014216 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000227,4 g
SukkerarterMI00021,5 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00026,4 mg-ATE53 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,72 mg55 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,28 mg15 %
Vitamin B9 (folat)MI000268 µg21 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002127 mg11 %
Kalium (K)MI0002543 mg15 %
Natrium (Na)MI0002470 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)MI0002499 mg77 %
Magnesium (Mg)MI0002222 mg74 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00024,5 mg40 %
Kobber (Cu)MI00020,86 mg95 %
Sink (Zn)MI00023,5 mg25 %
Selen (Se)MI00028 µg9 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1219Common oat
C0155Seed
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0152Grain added
H0256Carbohydrate fermented
H0319Wheat added
H0333Seed added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: