Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 36,5 g
Kostfiber: 26 g
Vann: 17 g
Protein: 13 g
Fett: 8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 46 E%
Fett: 22 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 15 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 346 kJ (322 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1028 g21%
KarbohydratMI018136,5 g46%
Kostfiber10226 g15%
Protein10213 g16%
Alkohol500 g0%
VannMI014217 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33134 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,5 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E1021,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1020,4 mg30 %
Vitamin B2 (riboflavin)1020,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)1025,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)2056 µg17 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)102160 mg13 %
Kalium (K)102700 mg20 %
Natrium (Na)102600 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)102550 mg85 %
Magnesium (Mg)102190 mg63 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1025,7 mg51 %
Kobber (Cu)1000,7 mg77 %
Sink (Zn)1024 mg28 %
Selen (Se)202 µg2 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1313Rye
C0133Seed, skin present, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
H0256Carbohydrate fermented
H0318Bran added
H0753Yeast added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0173Paper wrapper
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: