Knekkebrød, Mesterbakeren Original

Energi i 100 g

1 978 kJ (476 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 29,9 g
Fett: 29 g
Protein: 17 g
Kostfiber: 14 g
Vann: 11 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Karbohydrat: 26 E%
Protein: 15 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 978 kJ (476 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett225a29 g54%
KarbohydratMI018129,9 g25%
Kostfiber225a14 g5%
Protein225a17 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33127,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,3 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E225a5,4 mg-ATE45 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)225a0,45 mg34 %
Vitamin B2 (riboflavin)225a0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)225a2,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)225a0,31 mg17 %
Vitamin B9 (folat)225a58 µg18 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)225a72 mg6 %
Kalium (K)225a520 mg15 %
Natrium (Na)225a590 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)225a570 mg89 %
Magnesium (Mg)225a230 mg76 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)225a4,6 mg41 %
Kobber (Cu)225a1 mg111 %
Sink (Zn)225a4,4 mg31 %
Selen (Se)225a11 µg12 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1313Rye
C0155Seed
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
H0152Grain added
H0177Nut or seed added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
225a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Publisert rapport (2018): «Næringstoff og tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger». www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: