Leverpostei, fersk, Stabburet

Energi i 100 g

981 kJ (237 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 66 g
Fett: 20 g
Protein: 9,9 g
Karbohydrat: 4,3 g
Energiinnhold
Fett: 75 E%
Protein: 17 E%
Karbohydrat: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 981 kJ (237 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3020 g75%
KarbohydratMI01814,3 g7%
Kostfiber300 g0%
Protein309,9 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014266 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,5 g
Sukker, tilsatt3311,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 428 µg-RE323 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol3262 428 µg
Vitamin D300 µg0 %
Vitamin E301,7 mg-ATE14 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300,29 mg22 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,99 mg61 %
Vitamin B3 (niacin)304,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)300,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)30190 µg59 %
Vitamin B12 (kobalamin)307,3 µg182 %
Vitamin C (askorbinsyre)3020 mg19 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)306 mg0 %
Kalium (K)30150 mg4 %
Natrium (Na)30700 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)30140 mg21 %
Magnesium (Mg)3010 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)305,7 mg51 %
Kobber (Cu)300,3 mg33 %
Sink (Zn)302,8 mg20 %
Selen (Se)3019 µg22 %
Jod (I)302 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1136Swine
C0176Liver
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
H0262Animal fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0182Aluminum container
M0213Box
N0041Metal
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
326
Orkla, Nortura, Animalia. Utredningsprosjekt 2019. Analyser av vitamin A i 18 leverposteier og beregninger av vitamin A i svinelever.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: