Leverpostei, ovnsbakt, Gilde

Energi i 100 g

901 kJ (217 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 67 g
Fett: 17 g
Protein: 9,8 g
Karbohydrat: 6,2 g
Energiinnhold
Fett: 70 E%
Protein: 18 E%
Karbohydrat: 12 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 901 kJ (217 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett227a17 g69%
KarbohydratMI01816,2 g11%
Kostfiber60a0 g0%
Protein227a9,8 g18%
Alkohol500 g0%
VannMI014267 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,3 g
Sukker, tilsatt10

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 827 µg-RE376 %
Betakaroten227a12 µg
Retinol3272 826 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E227a0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)227a0,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)227a0,97 mg60 %
Vitamin B3 (niacin)227a4,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)227a0,17 mg9 %
Vitamin B9 (folat)227a180 µg56 %
Vitamin B12 (kobalamin)227a8,1 µg202 %
Vitamin C (askorbinsyre)227a77 mg73 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)227a7 mg0 %
Kalium (K)227a140 mg4 %
Natrium (Na)116c600 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)227a150 mg23 %
Magnesium (Mg)227a10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)227a6 mg54 %
Kobber (Cu)227a0,35 mg38 %
Sink (Zn)227a2,9 mg20 %
Selen (Se)227a22 µg25 %
Jod (I)227a2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1136Swine
C0176Liver
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
H0262Animal fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0182Aluminum container
M0213Box
N0041Metal
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
116c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, beregnet verdi.
227a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Publisert rapport (2018): "Næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg", www.mattilsynet.no
327
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 230 (Mattilsynet. Analyser av vitamin A i leverpostei, 2019-2020. Internt notat.) og referanse 326 (Orkla, Nortura, Animalia. Utredningsprosjekt 2019. Analyser av vitamin A i 18 leverposteier og beregninger av vitamin A i svinelever.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: