Sjokolade, fylt, konfekt

Energi i 100 g

2 036 kJ (487 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 60,2 g
Fett: 24,3 g
Vann: 7 g
Protein: 5,2 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 50 E%
Fett: 44 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 036 kJ (487 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20724,3 g44%
KarbohydratMI018160,2 g50%
Kostfiber2073 g1%
Protein2075,2 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI01427 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO55,7 g
Sukker, tilsatt33152 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
Betakaroten20716 µg
Retinol2077 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2072,1 mg-ATE17 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2070,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)2070,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2070,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)20710 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)2070,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)207101 mg8 %
Kalium (K)207286 mg8 %
Natrium (Na)207100 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)207168 mg26 %
Magnesium (Mg)20760 mg20 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2071,3 mg11 %
Kobber (Cu)2070,4 mg44 %
Sink (Zn)2071 mg7 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0157White sugar
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0200Acidified
H0207Filled or stuffed
H0227Flavoring, spice or herb added
H0231Chocolate or cocoa added
H0355Chocolate coated or covered
H0555Lecithins added
J0109Preserved by chemicals
K0003No packing medium used
M0296Aluminium foil-paper wrapper
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: