Sjokolade, kokesjokolade, mørk

Energi i 100 g

2 134 kJ (511 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 56,8 g
Fett: 27,6 g
Protein: 6,2 g
Kostfiber: 5 g
Vann: 4 g
Energiinnhold
Fett: 48 E%
Karbohydrat: 45 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 134 kJ (511 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20727,6 g47%
KarbohydratMI018156,8 g45%
Kostfiber2075 g1%
Protein2076,2 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI01424 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3311,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO55,6 g
Sukker, tilsatt33142,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
Betakaroten20727 µg
Retinol2075 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2070,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2070,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)400a0,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2070,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2070,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)20712 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)2070,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20773 mg6 %
Kalium (K)207405 mg11 %
Natrium (Na)20716 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)207200 mg31 %
Magnesium (Mg)207116 mg38 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2074,7 mg42 %
Kobber (Cu)2070,92 mg102 %
Sink (Zn)2071,8 mg12 %
Selen (Se)2070 µg0 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0157White sugar
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0231Chocolate or cocoa added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: