Sjokolade, med mandelkrokan, Daim

Energi i 100 g

2 257 kJ (540 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 60,1 g
Fett: 31,1 g
Protein: 4,1 g
Vann: 3 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 51 E%
Karbohydrat: 45 E%
Protein: 3 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 257 kJ (540 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f31,1 g50%
KarbohydratMI018160,1 g45%
Kostfiber400f2 g0%
Protein400f4,1 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI01423 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3318,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO51,5 g
Sukker, tilsatt33140,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032561 µg-RE8 %
Betakaroten400f5 µg
Retinol400f60 µg
Vitamin D400f0,1 µg1 %
Vitamin E400f3,1 mg-ATE25 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0,21 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)400f0,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)400f15 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)400f0,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f57 mg4 %
Kalium (K)400f174 mg5 %
Natrium (Na)400f321 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)400f110 mg17 %
Magnesium (Mg)400f27 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f1 mg9 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400f0,6 mg4 %
Selen (Se)400f1 µg1 %
Jod (I)32521 µg15 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0210Sucrose
E0147Whole, shape achieved by forming
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0177Nut or seed added
H0231Chocolate or cocoa added
H0262Animal fat or oil added
H0297Milk or milk product added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: