Sjokolade, Snickers

Energi i 100 g

2 081 kJ (498 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 52,2 g
Fett: 28,2 g
Vann: 9 g
Protein: 7,5 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 50 E%
Karbohydrat: 43 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 081 kJ (498 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c28,2 g50%
KarbohydratMI018152,2 g42%
Kostfiber450c3 g1%
Protein450c7,5 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3316,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO46,1 g
Sukker, tilsatt33132,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032511 µg-RE1 %
Betakaroten450c7 µg
Retinol450c10 µg
Vitamin D6081,5 µg15 %
Vitamin E450c4,3 mg-ATE35 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)450c2,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)450c11 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)60a0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c101 mg8 %
Kalium (K)450c388 mg11 %
Natrium (Na)450c187 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)450c210 mg32 %
Magnesium (Mg)450c80 mg26 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c1,9 mg17 %
Kobber (Cu)450c0,35 mg38 %
Sink (Zn)450c1,4 mg10 %
Selen (Se)450c6 µg7 %
Jod (I)32519 µg13 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0210Sucrose
E0147Whole, shape achieved by forming
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0124Peanut or peanut butter added
H0136Sugar or sugar syrup added
H0229Flavoring, spice or herb added, natural
H0231Chocolate or cocoa added
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
608
Department of Health. Nutrient analysis of a range of processed foods with particular reference to trans fatty acids. Summary report. Department of Health, London, 2013. Nettversjon, www.gov.uk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: