Sjokolade, mørk, 70 % kakao

Energi i 100 g

2 421 kJ (584 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 46,4 g
Karbohydrat: 33,4 g
Vann: 11 g
Protein: 7 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 71 E%
Karbohydrat: 23 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 421 kJ (584 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000246,4 g70%
KarbohydratMI018133,4 g23%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00027 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00025,4 g
SukkerarterMI000228 g
Sukker, tilsattMI000228 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03255 µg-RE0 %
BetakarotenMI000257 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000213 mg1 %
Kalium (K)MI0002350 mg10 %
Natrium (Na)MI00024 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000266 mg10 %
Magnesium (Mg)MI000262 mg20 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,3 mg20 %
Kobber (Cu)MI00020,36 mg40 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1318Cacao
C0155Seed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0136Sugar or sugar syrup added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: